Χωρίς κατηγορία

Εβίτα Καραγιώργου -στιχουργός .»Εκλαψα,θύμωσα,απελπίστηκα…Είπα …΄΄Τέλος, τα παρατάω…΄΄ … Και θα τα είχα παρατήσει, αν …..»

Εβίτα Καραγιώργου -στιχουργός .»Εκλαψα,θύμωσα,απελπίστηκα…Είπα …΄΄Τέλος, τα παρατάω…΄΄ … Και θα τα είχα παρατήσει, αν …..»

evita2

_ Εβίτα ,πες μου!, πως γεννιέται ένα τραγούδι πριν φτάσει στο studio για ηχογράφηση από τον καλλιτέχνη?
_ Όλοι γνωρίζουμε,πως για να γεννηθεί κάτι,πρέπει να έχει προηγηθεί σύλληψη!!!
Η σύλληψη λοιπόν,μπορεί να γίνει , ΄΄η από τον στιχουργό, ΄΄η από τον συνθέτη… Στην πρώτη περίπτωση,ο στιχουργός γράφει τον στίχο,τον δίνει στον συνθέτη,και εκείνος αρχίζει να γράφει την μουσική που θα ντύσει τον στίχο! ΄΄η , ο συνθέτης γράφει μία μουσική,την δίνει στον στιχουργό,και ο στιχουργός γράφει τον στίχο! Και στις δύο περιπτώσεις,το τραγούδι καταλήγει στον συνθέτη για να πάρει την τελική του μορφή! Το διάστημα αυτό που μεσολαβεί για να ολοκληρωθεί ο στίχος,η μουσική,η ενορχήστρωση,να γίνει το demo, και το master, λέγεται κύηση…! Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, γεννιέται το τραγούδι…! Έρχεται ένα δικό σου παιδί στον κόσμο,που στο studio πια, με την ερμηνεία του καλλιτέχνη,το βλέπεις να έχει μορφή,σάρκα και οστά…!!! Υπέροχο συναίσθημα…!!!( χαμόγελο)

_ Από πού προέρχονται οι ιδέες για τους στίχους σου?
_ Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πηγή προέλευσης!
Μπορεί να είναι ένα βίωμα δικό μου,μια ατάκα στην παρέα,η ιστορία ενός φίλου, ΄΄η και ακόμα,κάτι που άκουσα τυχαία,από έναν άγνωστο που ήταν στο διπλανό τραπέζι στην καφετέρεια…! Τα περισσότερα τραγούδια μου όμως, τα έχω γράψει αυθόρμητα…σαν κάποιος να μου υπαγορεύει λόγια και φράσεις, και εγώ να καλούμαι να τις βάλω σε τάξη…! Επίσης, πολύ συχνά, είναι εκείνες οι λέξεις- ξυπνητήρια,που ΄΄χτυπούν΄΄ μέσα στον ύπνο μου, κι αν δεν τις βάλω στο χαρτί?δεν ησυχάζουν…! Γι΄αυτό κοιμάμαι πάντα με ένα τετράδιο και ένα στυλό στο κομοδίνο μου!

evita

_Αν σου ζητούσα να ξεχωρίσεις κάποιο από τα τραγούδια σου, ποιο θα ήταν αυτό?
_(χαμόγελο…) Τα τραγούδια,είναι κάτι σαν τα παιδιά…!Κάποιο μπορεί να είναι πιο ψηλό,κάποιο με ωραία μάτια,κάποιο με ωραιότερο χαμόγελο,κάποιο πιο καλλίγραμμο κ.ο.κ… Όμως, τα αγαπάς όλα το ίδιο πολύ! Το καθένα για το δικό του χάρισμα…!!! Και πραγματικά νιώθω ευλογημένη,γιατί έχω δημιουργήσει με τος συνεργάτες μου,πραγματικά διαμάντια,που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας!

_ Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ΄΄η συνθέτης που θα ήθελες,αλλα δεν έχεις καταφέρει να συνεργαστείς?
_Θα σου απαντήσω, αφού πρώτα πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με εμπιστεύτηκαν στο ξεκίνημά μου,και έντυσαν με υπέροχες μουσικές τους στίχους μου!, σε όλους τους τραγουδιστές που πίστεψαν σε εμένα χωρίς να τους εμποδίσει η ανωνυμία μου,και συμπεριέλαβαν τραγούδια μου στους δίσκους τους,στα single κτλ, και στους ανθρώπους που είτε με σύστησαν κάπου, είτε είπαν για εμένα καλά λόγια…!Και ξέρεις,κάποιοι από αυτούς,είναι ήδη φτασμένοι στιχουργοί-ξέρουν εκείνοι ποιοι είναι- και αυτό με τιμά διπλά…!!!
Τώρα όσον αφορά την ερώτησή σου…Με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει πολλούς, και πολύ μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές,σαφώς και υπάρχουν ονόματα με τα αποία θα ήθελα και εύχομαι να συνεργαστώ…!!!

13002343_10206906885684138_2982648435031370681_o

_ Αντιμετώπισες δυσκολίες αποδοχής στον χώρο Εβίτα?
_ΝΑΙ !!! Πολύ μεγάλες δυσκολίες… Και δεν σου κρύβω,πως έκλαψα,θύμωσα,απελπίστηκα…Είπα …΄΄Τέλος, τα παρατάω…΄΄ …
Και θα τα είχα παρατήσει, αν κάποιος, δεν μου είχε πει κάτι,που με έκανε να δω τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Μου είπε λοιπόν…΄΄Να θυμάσαι, ότι και τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας μας αυτή τη στιγμή,βρίσκονταν κάποτε,στην ίδια θέση που βρίσκεσαι κι εσύ τώρα…!!!΄΄ Το σκέφτηκα, και ναι, είχε τόσο δίκιο…Άλλωστε, είναι νόμος της φύσης παιδιά…Πρώτα μπουσουλάς,μετά περπατάς,και μετά τρέχεις…!!!(χαμόγελο)

_Ετοιμάζεις κάποια καινούργια δουλειά? Θα μας αποκαλύψεις ονόματα?
_Ναι!,ετοιμάζω καινούργια δουλειά!Με πολύ χαρά σας ανακοινώνω ότι πολύ πολύ σύντομα,θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο μου τραγούδι, με τίτλο ΄΄Δεν το περίμενα΄΄ , σε μουσική του Θανάση Βασιλά, και ερμηνεύει ο Στέλιος Μάξιμος!!! Ελπίζω να το αγαπήσετε όσο κι εμείς!!!
Επίσης,βρίσκομαι σε συζητήσεις με 3 καλλιτέχνες,που θα μας απασχολήσουν έντονα λίγο μετά το καλοκαίρι…! Θα μου επιτρέψεις όμως, να μην αποκαλύψω τα ονόματα τους. Είναι πάγια τακτική μου να μην αποκαλύπτω ονόματα και συνεργασίες,πριν δρομολογηθεί η κυκλοφορία των τραγουδιών. Ευχαριστώ!

Η Εβίτα, για το joyradio…
Ευχαριστώ πολύ το joyradio!
Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Τούλη Ρένου και, την πολύ γλυκιά Maria Storck!
Aκούμε πάντα joyradio, γιατί η ζωή τελικά, είναι Joy …!!! 

admin

Μάιος 19th, 2016

No Comments

Comments are closed.