Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ στον Πρωθυπουργό

Επιστολή Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ στον Πρωθυπουργό

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΕΠΙ «ΣΕρΑ» έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Με επιστολή τους, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, οι εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερωθούν διεξοδικά για την οικονομική και την εν γένει κατάσταση της εταιρείας καθώς και τις δρομολογούμενες ενέργειες μετάβασής της σε ένα νέο καθεστώς λειτουργίας.

Παράλληλα, ζητούν τόσο από την Κυβέρνηση, η οποία και είχε την πρωτοβουλία των ενεργειών εξυγίανσης στο τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων, όσο και από κάθε αρμόδιο διοικητικό όργανο ή πρόσωπα, που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στη διαδικασία εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, να αναλάβουν τις αναλογούσες ευθύνες ως προς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Η επιστολή:

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2017
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα

Κοιν/ση:

  • Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά
  • Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου
  • Προσωρινή Επίτροπο ΑΕΠΙ, κα Μαρία Βλάχου
  • Διοικητικό Συμβούλιο ΑΕΠΙ
  • Εποπτικό Συμβούλιο ΑΕΠΙ
  • Σωματεία Δημιουργών ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ
  • Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΕΠΙ «ΣΕρΑ».

Βιώνοντας με αγωνία τα τελευταία δύο χρόνια τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων με επίκεντρο τη λειτουργία της ΑΕΠΙ, απευθυνόμαστε σε εσάς, που αναλάβατε εξ αρχής την πρωτοβουλία για τη διαδικασία εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, προκειμένου να λάβετε υπόψη σας το σημαντικότατο ρόλο που έχουμε οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ – αποτελώντας τους κρίκους στην αλυσίδα είσπραξης και απόδοσης δικαιωμάτων – καθώς και την αναγκαιότητα να συμπεριληφθούμε στις όποιες σχεδιαζόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Σωματεία των δημιουργών, την Επίτροπο και το Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, για το μέλλον της εταιρείας.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε εσάς, για να προβάλλουμε τον αποφασιστικής σημασίας ρόλο που έπαιζαν, παίζουν και -προσδοκούμε ότι- θα παίζουν οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ – είτε με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας είτε με λιγότερα – πασχίζοντας όλοι μας να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα της πνευματικής ιδιοκτησίας, προς το συμφέρον των δημιουργών – μελών της εταιρείας.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι παρά τα όσα γράφονται ή λέγονται προφορικά, η εταιρεία με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων όχι μόνο δεν υπολειτουργεί, αλλά αντίθετα οι εργαζόμενοι εξαντλούν κάθε δυνατότητα που έχουν, συχνά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, ώστε να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με την αγορά προκειμένου να συνεχιστεί η εισροή δικαιωμάτων στην εταιρεία και εν τέλει η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της, παρά τις ομολογουμένως τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα η φήμη και το όνομα της ΑΕΠΙ.

Ωστόσο, με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που συντελούνται τόσο ριζικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας μας, δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική και επίσημη ενημέρωση για το μέλλον της εταιρείας από τους θεσμικά αρμόδιους, αλλά αντιμετωπίζουμε με κατάπληξη το φαινόμενο να πληροφορούμαστε ενδεχόμενες εξελίξεις από τα ΜΜΕ καθώς και να ακούμε φημολογίες για πιθανή πτώχευση της ΑΕΠΙ, δίχως να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε αν αληθεύουν ή όχι.

Η βαθιά ανησυχία για την εργασία μας, η οποία επαπειλείται, αλλά και η επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε θεσμικά την ενημέρωση των εργαζομένων στην ΑΕΠΙ για το μέλλον της εταιρείας, μας οδήγησε στην απόφαση να κινηθούμε συλλογικά. Παρακάμπτοντας υπονομευτικές διασπαστικές ενέργειες, δρομολογήθηκε η ίδρυση του Σωματείου εργαζομένων στην ΑΕΠΙ, με πρωταρχικό σκοπό να προασπίσει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων και να εκφράσει τις θέσεις τους ενόψει του σχεδιασμού μιας νέας τάξης πραγμάτων για την εταιρεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας μεταφέρουμε τη βαθιά ανησυχία όλων των συναδέλφων μας και ζητάμε να ενημερωθούμε διεξοδικά για την οικονομική και την εν γένει κατάσταση της εταιρείας καθώς και τις δρομολογούμενες ενέργειες μετάβασής της σε ένα νέο καθεστώς λειτουργίας.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο τόσο η Κυβέρνηση, η οποία και είχε την πρωτοβουλία των ενεργειών εξυγίανσης στο τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων, όσο και κάθε αρμόδιο διοικητικό όργανο ή πρόσωπα, που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στη διαδικασία εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, να αναλάβουν τις αναλογούσες ευθύνες ως προς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Ζητάμε την υποστήριξη και την παρέμβασή σας, προκειμένου η σχεδιαζόμενη εξυγίανση της ΑΕΠΙ να μη γίνει σε βάρος των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και παρακαλούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας για να σας γνωρίσουμε τις θέσεις μας.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ – «ΣΕρΑ»

Μανόλης Καβαλιέρος, Πρόεδρος
Μαρία Μαλακασιώτη, Αντιπρόεδρος
Βασιλική Πανουτσακοπούλου, Γεν. Γραμματέας
Λευκή Φουντουλάκη, Ταμίας
Δημήτρης Αλευράς, Μέλος
Αλέκα Τασούλη, Μέλος
Χριστίνα Μεργούπη, Μέλος

ogdoo.gr

admin

Οκτώβριος 22nd, 2017

No Comments

Comments are closed.