Χωρίς κατηγορία

«Λίζυ κράτησε με και περπάτησε με…». Το τραγούδι «Σ΄ακολουθώ», όπως το είχε γράψει αρχικά ο Μάνος Λοΐζος. Για ποια γυναίκα το συνέθεσε.

«Λίζυ κράτησε με και περπάτησε με…». Το τραγούδι «Σ΄ακολουθώ», όπως το είχε γράψει αρχικά ο Μάνος Λοΐζος. Για ποια γυναίκα το συνέθεσε.

Απρίλιος 2006
Ο δημιουργός Ισαάκ Σούσης, συναντά τη Μάρω Λοϊζου, πρώην σύζυγο του Μάνου. Ήταν η περίοδος που ετοίμαζε το βιβλίο «Μάνος Λοΐζος – Για μια μέρα ζωής». Σε εκείνη τη συνάντηση του αποκάλυψε πως γράφτηκε το τραγούδι «Σ’ακολουθώ», που έμελλε να είναι η τελευταία μουσική κατάθεση του συνθέτη στο ελληνικό τραγούδι.
Ο συγγραφέας γράφει στο βιβλίο: «Για τη Λίζυ δεν ήξερα τίποτα. Μου την ανέφερε η Μάρω. Τι παράδοξο, η Μάρω που δεν είχε πια την όρεξη, την αντοχή, τη διάθεση να μιλάει για τον Μάνο, να αναφέρεται στη Λίζυ. -Πρέπει οπωσδήποτε να πας να τη δεις. Ο Μάνος έγραψε γι’ αυτήν το «Σ’ ακολουθώ».
Μάλιστα στην αρχή τους είχε τρελάνει όλους στο στούντιο.
Ήθελε το τραγούδι να λέει: «Λίζυ κράτησε με και περπάτησε με, μεσ’ στο γαλανό σου το βυθό…». Καταλαβαίνεις… Έπεσε επάνω του ο Αχιλλέας (Θεοφίλου) ο παραγωγός του και όλοι να του αλλάξουν γνώμη. Φαντάζεσαι το τραγούδι να είχε κυκλοφορήσει «Λίζυ κράτησε με..» (γελάει). Ο Λοΐζος ήταν ικανός να το κυκλοφορήσει έτσι. (Την πιάνει νευρικό γέλιο). Αχ δεν μπορώ άλλο!

Κανείς δεν μου είχε πει για τη Λίζυ. Και ξαφνικά η Μάρω με κάτι σαν ικανοποίηση στην έκφρασή της … Ίσως, επειδή δεν είχε νικήσει ακόμα η Δώρα, η δεύτερη σύζυγος. Ο Λοΐζος είχε υποχρεώσει τη Μάρω σε μια στιγμή να κάνει πράξη όλα αυτά για τα οποία θεωρητικολογούσανε και για τα οποία κόντραραν και δοκιμάζανε ερωτικά εκ του ασφαλούς ο ένας τον άλλον για χρόνια, όσο δεν υπήρχε στα σοβαρά κάποια άλλη. Τον άφησε ελεύθερο, χωρίς δάκρυα, χωρίς να του κάνει τη ζωή πατίνι και κράτησε τη Μυρσίνη και το δικαίωμα της να ξαναρχίσει.

mixanitouxronou.gr

admin

Οκτώβριος 9th, 2018

No Comments

Comments are closed.