Χωρίς κατηγορία

Νίκος Ξαρχάκος »  Ήρθα αντιμέτωπος με τον ίδιο μου τον εαυτό, είδα τα λάθη και τους φόβους μου…»

Νίκος Ξαρχάκος » Ήρθα αντιμέτωπος με τον ίδιο μου τον εαυτό, είδα τα λάθη και τους φόβους μου…»

1 Nίκο, κυκλοφόρησες πρόσφατα καινούργιο τραγούδι. Μίλησε μου για αυτή την δουλειά.

Ο «Μονόλογος μιας φυλακής» είναι ένα τραγούδι που καθώς το διάβαζα την πρώτη φορά, ένιωσα φόβο, αμφισβήτηση, θυμό, μοναξιά αλλά συνάμα αγάπη κι ελπίδα. Οι στίχοι περιγράφουν την εσωτερική μας σύγκρουση που προκαλείται, με βίαιο τρόπο, απ΄τη σύγχρονη εποχή. Τα ερωτήματα της ψυχής αποκαλύπτονται περίτεχνα.  Ο ρόλος που μου ανατέθηκε ήταν να αναδείξω αυτά τα συναισθήματα.  Ήρθα αντιμέτωπος με τον ίδιο μου τον εαυτό, είδα τα λάθη και τους φόβους μου, δεν τα προσπέρασα κι εργάστηκα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ταξιδεψα κι εγώ, σε μια φυλακή. Η ελπίδα, όπως λέει και το τραγούδι, μου φανερώθηκε σε τρεις δέσμες φωτός και μου έδωσε την ευκαιρία ν’αποδράσω από τον ίδιο μου τον εαυτό και γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δημιουργό του τραγουδιού, Βασίλη Σιοκορέλη, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσω το Γιώργο Μάστορα γιατί λειτούργησε ανιδιοτελώς σα συνδετικός κρίκος, τον Μιχάλη Βρέττα που έπαιξε βιολί και το Bedroom Studio που ανέλαβε την παραγωγή.

Αναμένεται να κυκλοφορίσει επίσημα την άνοιξη του 2016.

 

2 Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;

Ήτανε κεραυνοβόλος έρωτας…με την πρώτη ματιά! απ’το πρώτο ραντεβού ήξερα πως η μουσική κι εγώ…θα είμαστε για πάντα μαζί! δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου, περνάω όμορφα και απολαμβάνω το πλούσιο κόσμο της, πάντα με διακριτικότητα και αγάπη.

3 Πότε μπαίνεις για πρώτη φορά στη δισκογραφία και πως έγινε αυτό;

Το 2013, θεώρησα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγάλω τις δημιουργίες μου, έξω απ’το συρτάρι και να τις αποκαλύψω στον κόσμο. Εξ αρχής, δεν ήθελα να τα κυκλοφορήσω με κάποια εταιρεία γιατί προτιμούσα να κάνω βήματα αργά και σταθερά. Έτσι, κυκλοφόρησα την πρώτη μου, ανεξάρτητη δουλειά, με τίτλο «σα μικρό παιδί» όπου περιελάμβανε 7 αγαπημένα τραγούδια. Ακολούθησε το τραγούδι «μια ώρα αρχύτερα» που συμπεριλήφθηκε στο cd «απ’το βορρά μέχρι το νότο» του κ.Βασίλη Καρρά καθώς και η συμμετοχή του τραγουδιού μου «σα μικρό παιδί» στη συλλογή «το νέο ελληνικό ροκ» που συμμετέχουν διάφοροι γνωστοί καλλλιτέχνες και κυκλοφορεί από τη Final Touch. Πλέον εργάζομαι για το 2ο cd που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

10341485_10152415338373807_6086736465851259570_n

 

4 Πόσο δύσκολο είναι στην εποχή μας ένας καλλιτέχνης να σκέφτεται το επόμενό του βήμα στη δισκογραφία ή γενικά στη μουσική;

Όλα είναι δύσκολα στην εποχή μας και γι’αυτό δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Η καθημερινότητα μας έχει καταβάλλει πολύ! γι’αυτό και προσπαθώ να ζω το τώρα, σα πρώτη και τελευταία φορά. Κάνω όνειρα,βάζω στόχους, όσο γίνεται ρεαλιστικούς  και αγωνίζομαι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αμέτρητη δυσκολία ίσως είναι κι ένας λόγος να γίνουμε σοφότεροι άνθρωποι. Ας το απολαύσουμε λοιπόν…

11952009_917155951697168_8515387772767351774_n

 

5 Το ύφος της μουσικής σου δεν είναι λαικό .Παρ΄ολα αυτά έχεις γράψει στίχους και μουσική στο Βασίλη Καρρά. Έχουν ταυτότητα τα τραγούδια σου ;

Προτιμώ να μη βάζω ταμπέλες στα τραγούδια μου. Νομίζω πως στη μουσική, οι ταμπέλες δεν εξυπηρετούν τίποτα. Προσωπικά,ακούω και σέβομαι τα πάντα. Υπάρχουν καλά και άσχημα τραγούδια. Ο κ.Καρράς πήρε ένα άγνωστο τραγούδι από νέο καλλιτέχνη και ανέλαβε το ρίσκο. Κατάφερε να το αναδείξει σ’ένα καλό  λαικό τραγούδι και τον ευχαριστώ για το δώρο που μου έκανε. Εύχομαι να συνεχίσω να γράφω τραγούδια σε καλλιτέχνες της δικής του αξίας αλλά και προσωπικότητας. Με σεβάστηκε, μου φέρθηκε τίμια κι αυτό δεν ήτανε απλά ένα δώρο αλλά ένα μάθημα ζωής.

12227722_948252041920892_497527664908903543_n

 

6 Τι θυμάσαι από τις μέχρι τώρα συνεργασίες ;

Ως τώρα, συνάντησα όμορφους ανθρώπους που με χαμόγελο μου δώσανε πολλά και με βοηθήσανε να προχωρήσω. Πιο χαρακτηριστικά, οι αναμνήσεις από τη συμμετοχή μου στην παράσταση της κ.Λίνας Νικολακοπούλου αλλά και η συνεργασία μου με τον κ.Βασίλη Καρρά, έχουν περίοπτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό μου.

 

7 Υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα θελες να συνεργαστείς μελλοντικά;

Κάθε καλλιτέχνης είναι ξεχωριστός. Μακάρι να μου δοθεί η δυνατότητα να γράψω για όλους! Στα μεγάλα μου σχέδια, οι φωνές της κ.Γαλάνης και της κ.Τσανακλίδου συνυπάρχουν  σ’ένα τραγούδι μου…»σα μικρά παιδιά».

 

maria storck για το joy.

admin

Φεβρουάριος 28th, 2016

No Comments

Comments are closed.