Χωρίς κατηγορία

Ματθαίος Γιαννούλης» Ότι είναι εύκολο… ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΕΣ!»

Ματθαίος Γιαννούλης» Ότι είναι εύκολο… ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΕΣ!»

 

9999

Τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να ασχοληθείς με τη μουσική;

Δεν είναι ότι με ώθησε κάτι. Απλά από την ώρα που άρχισα να μιλάω,άρχισα συγχρόνως να τραγουδάω και να γράφω. Εξ άλλου κατάγομαι από ένα χωριό της Νάξου (Απείρανθο) το οποίο είναι η μάνα του Νησιώτικου τραγουδιού. Εκεί ξέρεις όλοι τραγουδάνε,γράφουνε ή παίζουνε κάποιο όργανο

Ποια συνεργασία θα θυμάσαι για πάντα;

Οι συνεργασίες που έκανα ήταν πολλές. Αυτές όμως που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι με τη Μαρία Νομικού η οποία είναι δικό μου δημιούργημα μιας και τα περισσότερα της τραγούδια τα υπογράφω εγώ.Και η άλλη είναι αυτή με τον Λευτέρη Πανταζή τον οποίο θεωρώ πανέξυπνο και μεγάλο δάσκαλο.

00000000

Υπήρξε κάτι σ’ αυτόν τον δύσκολο χώρο που σε απογοήτευσε;

Πολλά…πάρα πολλά! Αυτή την ερώτηση ξανακάνε μου την σε λίγα χρόνια πού θα σταματήσω το τραγούδι και θα μπορώ να μιλήσω για κάποιους όπως θέλω εγώ! Ένα όμως με έκανε πάντα δυνατό. Η αγάπη του κόσμου. Απ αυτήν έπαιρνα πάντα δύναμη και προχωρούσα. Πέρασα πολλά σ’ αυτή τη  δουλειά… αλήθεια. Ένα έμφραγμα και ένας καρκίνος (ευτυχώς καλοήθης) ήταν αρκετά για να μου σημαδέψουν τη ζωή μου! Τώρα είμαι καλά! Ευχαριστώ το Θεό και τον κόσμο γι αυτό.

Η παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής αλλάζει. Η ευκολία και η ταχύτητα του internet έχουν πολλαπλασιάσει τον ανταγωνισμό αλλά και τις ευκαιρίες για ένα νέο καλλιτέχνη. Εσύ πώς τα βλέπεις όλα αυτά;

Σήμερα είναι όλα τόσο εύκολα. Εμείς τότε για να πούμε ένα τραγούδι περνάγαμε από λογοκρισία. Σήμερα ο καθένας λέει ότι στίχο θέλει και κανείς δεν του μιλάει. Εμείς τότε για να πάμε ένα τραγούδι σε ένα ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη ας πούμε….το πηγαίναμε οι ίδιοι ή το στέλναμε με το ταχυδρομείο αν ξέραμε το ραδιόφωνο. Σήμερα σε 10 δευτερόλεπτα το στέλνεις στην Αμερική με ένα mail. Εμείς τότε για να φτιάξουμε ένα δίσκο πληρώναμε 4 και 5 εκατομμύρια δραχμές. Σήμερα ο καθ ένας έχει ένα home studio και φτιάχνει ότι θέλει ανέξοδα. Εγώ για να μαζέψω τα πρώτα μου λεφτά να κάνω τον πρώτο μου δίσκο δούλευα οικοδομή και η μάνα μου πούλησε ένα κτήμα για να δώσω τα λεφτά. Σήμερα ξέρεις να πουλιούνται πολλά κτήματα για ένα όνειρο? Σήμερα με τις ιντερνετικές υπηρεσίες όλα είναι εύκολα….κι ότι ειναι εύκολο ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΕΣ!

5555555

Η Ελλάδα της κρίσης νιώθεις ότι μπορεί να δώσει ευκαιρίες για να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες και νέες ιδέες;

Κανείς δε σου δίνει ευκαιρίες! Αν περπατάς σε δρόμους που έφτιαξαν άλλοι….κάποια στιγμή θα έχουν και δικαίωμα να στον κλείσουν. Φτιάξε δρόμο δικό σου κι άσε τους άλλους να βαδίσουν σ αυτόν! ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ! Δεν μπορώ να ακούω τη φράση «Δεν έχω κάποιον να με βοηθήσει,να με σπρώξει,ή εγώ δεν έγινα γιατί δεν ήμουνα π@στης ή  π@τανα» !Αυτά είναι αηδίες. Δεν έγινες γιατί απλά ….δεν έκανες να γίνει.

https://www.youtube.com/watch?v=ByYg3i8UUsU&feature=share

Τούλη Ρέννου για το joy

admin

Δεκέμβριος 14th, 2015

No Comments

Comments are closed.