Σάκης Αβραμίδης

Joy Radio Άλλη Φάση!!

Σάκης Αβραμίδης

– Τι είναι για σένα το radio joy.
Το Joy-Radio για μένα υπήρξε μια πύλη, μέσα από την οποία μπόρεσα να διοχετεύσω προς τα έξω σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλη την ενέργεια που είχα μέσα μου, αναφορικά με την μοντέρνα Rock μουσική, ξεπερνώντας τα τοπικά όρια μιας πόλης η μιας Χώρας. Το Joy-Radio είναι το εργαλείο εκπομπής αρχείων ροής σε πραγματικό χρόνο, με το οποίο χαρίζουμε στους ακροατές μέσω της εκπομπής μας στους δρόμους του Rock, εκτός από καλή μουσική και πλήθος συνεντεύξεων γενικού περιεχομένου με επώνυμους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας μας.
– Ποιά είναι η αγαπημένη σου ταινία.
Πρέπει να σας πω ότι είμαι φανατικός φίλος του σινεμά, γι αυτό θα ήταν άδικο να αναφέρω μόνο μια ταινία. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι πολλές και δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Μου αρέσει να είναι ρεαλιστική, να έχει δυναμική η εγκεφαλική ροή, να πραγματεύεται την αλήθεια την οποία να βγάζει σαν ηθικό συμπέρασμα και να αναδεικνύει μέσα από αυτήν και τα καλά και τα κακά δηλ. όλη την υποκρισία-μοναξιά-ματαιοδοξία αλλά και την χαρά-θλίψη και ελπίδα που υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή, σ’ αυτό τον κόσμο.
-Τι φοβάσαι τη νύχτα.
Όταν κάποιος έχει την συνείδηση του καθαρή, πέρα από τους κλέφτες δεν φοβάται τίποτα άλλο. Κοιμάται ήσυχα χωρίς να βασανίζεται το υποσυνείδητο του με εφιάλτες. Η νύχτα με το βελούδινο πέπλο της απλά ξεκουράζει το σώμα και το μυαλό μου από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις λύσεις που καλούμαι κάθε φορά να δώσω, σαν ένα μικρό σκοτεινό διάλειμμα.
-Ποιο θεωρείς το πιο ερωτικό τραγούδι που έχει γραφτεί.
Η ουσία του έρωτα δεν είναι για μένα απλά η ένωση δύο σωμάτων, αλλά η ένωση δύο ψυχών. Αν το δεις απ’ αυτό το πρίσμα, το Time In A Bottle του Jim Croce ήταν ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί. Ένας ύμνος στην αγνή και ανιδιοτελή αγάπη.
-Αν µπορούσες, ποιον θα έφερνες καλεσμένο στην εκπομπή σου και γιατί.
Νομίζω πως αν ζούσε θα ήθελα να κάνω μια συνέντευξη με τον Frank Zappa. Γιατί ήταν ένας παράξενος και περίεργος μουσικός συνθέτης και στιχουργός με άγριο καταιγισμό από ιδέες και εμπνεύσεις, που πλαισίωσαν το στιλιστικό τερέν της επεισοδιακής καριέρας του. Ακούραστα εφευρετικός , πάντα καυστικός χιουμορίστας και υπερασπιστής των προσωπικών ελευθεριών του ανθρώπου. Πάντρεψε με μοναδικό τρόπο το Rock του 60’, με την μεταμοντέρνα κλασσική μουσική. Νομίζω ότι θα είχε να μας δώσει πολλά.
-Τι αγαπάς και τι µισείς στο ραδιόφωνο.
Είναι πολύ απλό. Στο ράδιο αγαπώ την καλή μουσική που σου δημιουργεί αστείρευτες εικόνες περιπλάνησης στον πραγματικό και φανταστικό κόσμο και μισώ αφάνταστα τις υποβαθμισμένες διαφημίσεις.
– Ποιά είναι η χειρότερη σου συνήθεια.
Το φαγητό, τα γλυκά και τα παγωτά.
-Πώς αισθάνθηκες την πρώτη φορά που βρέθηκες μπροστά στο μικρόφωνο.
Αυτό έγινε πριν πάρα πολλά χρόνια. 17 χρονών τότε ένιωσα ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω να εκπληρώσω ένα όνειρο. Την απέραντη αγάπη μου για την μουσική.
– Γιατί πρέπει να ακούσουν οι ακροατές την δική σου εκπομπή.
Γιατί στην εκπομπή στους δρόμους του ROCK ο ακροατής θα ακούσει μουσική που είναι ανεξάρτητη από οικονομικά συμφέροντα κάποιων Εταιρειών αλλά ταυτόχρονα θα λάβει πληροφορίες και αναλύσεις σχετικές με τους καλλιτέχνες η τα συγκροτήματα που παρουσιάζονται, με σκοπό να έχει μια πλήρη εικόνα του τι είναι η τι ήταν ο δημιουργός του τραγουδιού που ακούγεται, ποια ήταν τα κρίσιμα σημεία της καριέρας του και πως επηρέασε την ιστορία της μοντέρνας μουσικής παγκοσμίως.
– Αν υπήρχε μαγικό τζίνι και είχες 3 ευχές ποιες θα ήταν.
1ο Να μπορέσει αυτή η χώρα να ανακτήσει την ανεξαρτησία της που σημαίνει ότι θα πάψει πια ο κόσμος να βυθίζεται στην ανέχεια και την απόγνωση.
2ο Υγεία σε μένα, την οικογένεια μου, αλλά και σε όλο τον κόσμο γιατί είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μπορεί να απολαύσει κάποιος από κοινού με την ελευθερία και την ασφάλεια. Τρεις έννοιες που καθορίζουν αποτελεσματικά την ευδαιμονία ενός ανθρώπου.
3ο Επιτυχία στους στόχους που θέτω, προσωπικούς και επαγγελματικούς.

Joy Radio Άλλη Φάση!! Μουσική Ραδιόφωνο Συνεντευξεις Νέα

>