«Λύσε Τα Χέρια Σου» .Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει Τάκη Σούκα!

Joy Radio Άλλη Φάση!!

«Λύσε Τα Χέρια Σου» .Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει Τάκη Σούκα!

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει για πρώτη φορά μία σύνθεση του Τάκη Σούκα, σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη.

«Λύσε Τα Χέρια Σου» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που σμίγει δισκογραφικά μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια με ένα πηγαίο μουσικοσυνθέτη.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά για πρώτη φορά στην καριέρα της μια ολοκαίνουρια δημιουργία του Τάκη Σούκα και το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό.

Ο Τάκης Σούκας είναι ένας ογκόλιθος του ελληνικού τραγουδιού, με θητεία εξήντα ετών στο πάλκο και σχεδόν ανάλογη στη δισκογραφία.

Ως συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς τρανούς αλλά υπάρχουν και ορισμένοι, κλασικοί αλλά και νεότεροι με τους οποίους δεν συναντήθηκε σε αυτόν τον τομέα, γιατί ως εκτελεστής στο στούντιο και στις ζωντανές εμφανίσεις, με το ακορντεόν και το σαντούρι του, έχει συντροφεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτός είναι και ο στόχος του δίσκου «Τάκης Σούκας – Πρώτη Φορά» που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group και του οποίου προπομπός είναι το τραγούδι «Λύσε Τα Χέρια Σου».

Η μελωδική γραφή του Τάκη Σούκα ξεχώριζε και ξεχωρίζει γιατί μεταξύ άλλων μετουσιώνει τα ακριβά και πολύπλοκα υλικά της σε άμεσα μεστούς, γοητευτικούς καρπούς. Ο Τάκης Σούκας είναι βαθιά έντεχνος και λαϊκός συνάμα.

Αντίστοιχη και η ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου, δωρική αλλά εκφραστική, με αδρό πάτημα που μεταφέρει μνήμες και πολύτιμα συναισθήματα.

Οι στίχοι είναι του Νίκου Αναγνωστάκη, στιχουργού με ξεχωριστές καταθέσεις τα τελευταία χρόνια καθώς και ολοκληρωμένων κύκλων τραγουδιών που στηρίζονται στο λόγο του.

Καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα η ενορχήστρωση του Γιώργου Θεοδωρόπουλου.

Στο δίσκο «Τάκης Σούκας – Πρώτη Φορά» θα ακολουθήσουν και άλλες ηχηρές εκπλήξεις, από μεριάς των ερμηνευτών με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων.

Τους στίχους της έκδοσης μοιράζεται με τον Νίκο Αναγνωστάκη ο Κώστας Μπαλαχούτης.

Ελεάννα Καπάνταη
tralala.gr

Have your say

Joy Radio Άλλη Φάση!! Μουσική Ραδιόφωνο Συνεντευξεις Νέα

>