Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι – “Ψέματα”

Joy Radio Άλλη Φάση!!

Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι – “Ψέματα”

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.
Τι μας λένε; Πως για την οικονομική κρίση, την φτώχεια, τα κουπόνια και τα επιδόματα πείνας φταίει ο πόλεμος. Πάντα υπήρχαν πόλεμοι στη γη των κολασμένων και των καταπιεσμένων. Πάντα την πληρώνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, αυτοί που προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στον καθημερινό πόλεμο των πολυεθνικών, του συστήματος καταπίεσης, των μεγάλων νταβατζήδων αφεντικών και της εξουσίας των αδίστακτων καπιταλιστών, των άπληστων πολιτικάντηδων καρεκλοκένταυρων και των πιστών σκυλιών τους τους μπατσοκράτες.

Λοιπόν όταν “τελειώσουν” τον πόλεμο στην Ουκρανία να θυμάσαι πως η φτώχεια, οι φορομπηχτικοί νόμοι, τα χαράτσια, τα επιδόματα, η ακρίβεια, η αύξηση ενοικίου, η ακρίβεια στα τρόφιμα, οι δολοφονίες από τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους απελπισμένους, τους εξεγερμένους ανθρώπους δεν θα τελειώσουν ποτέ…

Να θυμάσαι αδερφέ πως η Παλαιστίνη, οι δολοφονίες νέων ανθρώπων στα Τέμπη, η δολοφονία του ανήλικου ρομά, οι μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα με την αιμοσταγή αισχροκέρδεια, η αδιαφορία για την αξία, την ποιότητα ζωής μας από “εκλεγμένους” κεφαλαιοκράτες, τις δολοφονίες γυναικών από την πατριαρχία, τους βιασμούς, τις κακοποιήσεις ανηλίκων από κρατικοδίαιτους παιδεραστές ότι δεν είναι έξω από την πόρτα μας. Ποτέ δεν ήταν. Είναι μέσα στο σπίτι μας και το αίμα που κυλάει δεν είναι του γείτονα που καίγεται το σπίτι του και που μας είπαν πως για όλα φταίει αυτός, ο μετανάστης, ο αλλόθρησκος, η κοπέλα που ντύθηκε προκλητικά, ο φτωχός συνάδελφος στη δουλειά, ο πλανόδιος πωλητής που δεν κόβει απόδειξη για το κουλούρι, οι γιατροί, οι νοσοκομειακοί για την κατάντια της δημόσιας υγείας, τα παιδιά που αντιστέκονται στην κρατική βία γιατί τι δουλειά είχαν στα Εξάρχεια, στις διαδηλώσεις, μπροστά στα περίστροφα των δολοφόνων μπάτσων του κράτους.

Να θυμάσαι λοιπόν για μας τους “φτωχούληδες του θεού” (Νίκος Καζαντζάκης) δεν τέλειωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ “αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς” (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι).
Να θυμάσαι, η μνήμη είναι δύναμη, πως ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
Στίχοι: Γιώργος Τσίγκος
Μουσική: Παναγιώτης Φίνος, Γιώργος Τσίγκος

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Αποστολόπουλος : Κιθάρα, πλήκτρα.
Παναγιώτης Φίνος: Μπάσο.
Μαυρίκος Σκαράκης: Τύμπανα
Γιώργος Τσίγκος: Φωνητικά

Have your say

Joy Radio Άλλη Φάση!! Μουσική Ραδιόφωνο Συνεντευξεις Νέα

>