Η Στεφανία Λυμπερακάκη με διαφορετικό τραγούδι στη Eurovision που δεν έγινε

Joy Radio Άλλη Φάση!!

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με διαφορετικό τραγούδι στη Eurovision που δεν έγινε

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε, την Πέμπτη (07/01), πως η Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 θα εκπροσωπηθεί με το τραγούδι «Last Dance» που θα ερμηνεύσει η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) σε σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου – Arcade και στίχους της Sharon Vaughn.

Στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος δεν έγινε εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα είχε επιλέξει να στείλει την νεαρή ομογενή από την Ολλανδία με το κομμάτι που είχε επιλεγεί τότε, το Supergirl, σε σύνθεση και πάλι Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ο συνθέτης, Δημήτρης Κοντόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» και δήλωσε το εξής:

«Το κομμάτι που επελέγη, δεν είχε γραφτεί για τη Eurovision. Είχε γραφτεί η μελωδία και για έναν άλλο καλλιτέχνη στο εξωτερικό. Είχαμε γράψει τέσσερα τραγούδια και περιμέναμε να τα ακούσουμε με τη φωνή της Stefania. Όταν είχα στείλει το «Last Dance» στους Arcade, μου είπαν ότι θα έκανε για τη φωνή της Stefania. Όταν εκείνη ήρθε στην Ελλάδα, το ηχογράφησε και είπαμε όλοι ότι «αυτό είναι»».

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως «η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά καλή στον φετινό διαγωνισμό» και αποκάλυψε ότι το μοναδικο κοινό στοιχείο του «Last Dance» με το «Superg!rl», που είχε επιλεγεί για τον περσινό διαγωνισμό, είναι η φωνή της Stefania.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της ελληνικής συμμετοχής θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Επισημαίνεται πως το τραγούδι επελέγη από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, η οποία αποτελείτο από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου (συνθέτης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Πέτρο Αδάμ (μουσικός παραγωγός), Γιώργο Μαρκάκη (δημοσιογράφος), Μαρία Κοζάκου (διευθύντρια Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΑ και σχολιάστρια του διαγωνισμού), Λεωνίδα Αντωνόπουλο (διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ).

Το τραγούδι πρόκειται να παρουσιαστεί κατά τον Μάρτιο και ο διαγωνισμός της Eurovision θα γίνει στο Ρότερνταμ, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου.

Have your say

Joy Radio Άλλη Φάση!! Μουσική Ραδιόφωνο Συνεντευξεις Νέα

>